Friday, 22 May 2015

Giveaway Pertama [BUKAN SEKADAR RESEPI] by Nota dan Kopi


Sekarang ni rajin betul saya join Giveaway ni...sebab ape????
sebabnye...saya nak naikkan rating blog saya yang tak seberapa ni....kita try cara ni dulu..lain orang lain cara dia kan...*wishmeluckk ;)



[klik je banner bawah ni]

Tarikh Tamat: 31 Mei 2015 (AHAD)



Thursday, 21 May 2015

Vita-Lea Si Vitamin Tua




Ni produk pertama shaklee yang dicipta oleh Dr.Forest shaklee Tahun 1915. Wah!vitamin paling tua didunia ni..kalau tak ambik multivitamin ni dalam diet harian anda,alangkah ruginya..










Wednesday, 20 May 2015

Bagaimana NUTRIFERON Shaklee Tercipta?

Setelah membuat kajian selama 40 tahun ke atas ribuan jenis sebatian dan lebih 200 jenis herba yang berlainan, akhirnya beliau telah berjaya menemui interferon semulajadi di dunia iaitu Nutriferon. 

Beliau telah berjaya menetapkan bahawa ekstrak dari 4 tumbuhan iaitu biji labu, bunga Safflower,Honeysuckle Jepun dan biji Plantago mempunyai daya pendorong kepada pengeluaran semulajadi interferon tubuh.

Nutriferon adalah satu formula eksklusif dan telah dipatenkan oleh Shaklee dan tidak terdapat di mana-mana kedai atau farmasi di Malaysia. Ianya hanya boleh dibeli melalui pengedar Shaklee.


Mereka yang menghadapi masalah antibodi lemah, mudah sakit dan sakit yang lambat sembut sangat digalakkan untuk mengambil nutriferon.

NutriFeron MENINGKATKAN INTERFERON semulajadi badan dan sekaligus MENGUATKAN TINDAK BALAS IMUN badan. Anda kini dah tak perlu ubat2 yang banyak lagi!



Pemakanan tambahan NutriFeron ™ yang direka untuk diambil setiap hari dan merupakan adunan empat ramuan botani ini, apabila digabungkan bersama,untuk membolehkan tubuh secara semulajadi meningkatkan pengeluaran interferon tanpa menambah tekanan kepada badan:-

-Ekstrak biji labu (Cucurbita moschata), yang telah didapati dapat mendorong pengeluaran interferon

-Biji Plantago (Plantage asiatica) yang mengandungi bahan kimia yang dipanggil polisakarida yang diguna untuk merangsang sistem imun

-Bunga Safflower (Carthamus tinctorius) polisakarida, yang telah dikenalpasti dapat mendorong pembangunan makrofaj, sejenis sel darah putih

-Kuntuman bunga Japanese Honeysuckle (Lonicera japonica) yang digunakan dalam perubatan Asia.

HAPPY HOUR 20 MAY 2015!!!





20 May 2015| alhamdulillah hari ni genap 2 tahun putera kesayangan,Muhammad Adam Akif  dipinjamkan kepada kami..

semoga membesar dengan sihat, bijak, dan jadi anak yang soleh dunia akhirat...aaamiinnn 

 Oleh sebab hari ni mama nye dalam mood yang baik, so kita buat promosi sikit la ye...khas untuk hari ni je... 

 Kalau anda beli 2 product Shaklee (BOLEH CAMPUR) akan dapat DISCOUNT 5%... 
ANY PRODUCT EXCEPT YANG PROMO BULAN NI...

sebab yang itu memang dah promo kan... 

 Promosi akan tamat jam 2100H malam ni ye...


CEPATTT DAPATKAN STOK ANDA SEKARANGGGGGG!!! 
  Eiyda Aziz 0135244993

Tuesday, 12 May 2015

Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday


Assalamualaikum w.b.t.

Dengan lafaz Bismillahirrahmanirrahim, Yana lancarkan Giveaway : Max & Bella 2nd Birthday sempena birthday my babies bulus Max & Bella yang ke-2 (16 April 2013 ~ 16 April 2015).

http://yanapinkblossom.blogspot.com/2015/04/giveaway-max-bella-2nd-birthday.html?m=0
Klik BANNER untuk join (^^,)

Tarikh Mula : 18 April 2015 (12.01am) | Tarikh Tutup : 16 Mei 2015 (11.59pm)


Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur





{ Click banner di atas untuk sertai }

Hadiah :
RM50 Cash x 10 pemenang

Mula : 3 Mei 2015 | Tamat :17 Mei 2015


Syarat-syarat wajib :

1. Tulis entry yang bertajuk Segmen Cash RM500 2015 by Aku Penghibur

2. Follow blog  : 


3. Like Fanpage :


4. Follow instagram  :
@acik21, @sayidah napisah, @norazilah72



** idea segmen mudah ini dikreditkan pada mialiana.com

Sijil Halal 2015



Untuk pengetahuan anda, sijil halal yang dikeluarkan oleh  Islamic Services of America (ISA).
ISA ini adalah badan yang telah diiktiraf oleh JAKIM.

Anda boleh mendapat senarai penuh Badan Islam yang diiktiraf JAKIM melalui Portal Rasmi Halal Malaysia

Sebarang pertanyaan tentang status halal yang dikeluarkan oleh ISA, anda boleh hubungi:


Mr. P. Musa Habhab

Director of Services
Tel : (319) 362-0480
Fax : (319) 366-4369
Email:
islamicservices@isahalal.org
phabhab@isahalal.org
Website : www.isahalal.org



Jadi, jangan ragu-ragu lagi!

Sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi HQ Shaklee ditalian 603 - 5622 3188 atau layari laman web Shaklee Malaysia di www.shaklee.com.my

Untuk tempahan produk, anda boleh Whatsapp/Wechat/Telegram Eiyda Aziz di talian 013-5244993


Apa yang perlu tahu sebelum anda consume Shaklee?



1. Adakah Shaklee ini Halal?
Jawapan : Halal. Boleh rujuk sijil halalnya DI SINI


2. Mengapa urin saya bertukar jadi kekuningan selepas mengambil vitamin?
Jawapan: Ianya adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air.

3. Mengapa susu saya bertukar kuning kehijauan?
Jawapan: ia adalah kesan pengambilan B complex, vitamin ini adalah vitamin larut air.Di samping itu, alfalfa mengandungi klorofil.

4. Saya mengalami pening2 selepas mengambil vitamin ini, mengapa? Adakah tidak serasi?
Jawapan: Pengambilan vitamin memerlukan pengambilan air yang TIDAK kurang dari 2 liter. Ini kerana ia perlu agar vitamin dapat disalurkan ke seluruh tubuh dengan lancar. Rasa pening berlaku biasanya berpunca dari less water intake. Satu lagi adalah kerana, jika individu itu adalah pertama kali mengambil supplement, maka tubuh memerlukan 1-3 hari untuk menyesuaikan diri dengan zat yang diterima. (Ibaratkan seorang yang tidak punyai perabot di dalam rumahnya dan tiba2 datang orang menghantar perabot serta memenuhi ruang kekosongan dalam rumah, pastinya individu itu perlukan masa untuk menyesuaikan diri.). Hakikatnya keserasian memerlukan masa.

5. Saya selesa dengan vitamin Shaklee setelah mencubanya melalui trial pack. Boleh saya beli full pack dengan best price?

Jawapan: Boleh dan ianya lebih menjimatkan.

6. Saya seorang yang kurang minum air kerana malas nak ke tandas, bolehkah saya mengambil supplement ini sebab mempunyai masalah buasir.
Jawapan: Tidak saya galakkan mereka yang kurang minum air mengambil supplement, ini kerana ia tidak dapat disalurkan dengan baik ke seluruh tubuh.

7. Adakah vitamin ini membantu saya cepat sembuh dari penyakit yang saya lalui?
Jawapan: Vitamin bukan dalam kumpulan ubat. Ianya sekadar supplement iaitu makanan tambahan yang mengisi ruang kekosongan dalam tubuh. Seterusnya ia membantu badan meningkatkan sistem imun dan secara langsung membantu tubuh melawan penyakit. Sekiranya penyakit yang kronik atau berlarutan maka memang memerlukan masa dan perlu mengambil antioksidan seperti ACE, Nutriferon ataupun Vivix untuk membantu meninggikan daya ketahanan tubuh. Tidak lupa doa serta tawakal pada Yang Maha Esa.

8. Bolehkah saya membeli sendiri vitamin di mana2 sales branch?
Jawapan: Boleh, hanya mesej saya di talian 013-5244993 saya akan beri tips2 untuk mendapatkan harga istimewa.

9. Adakah normal bagi anak saya, setelah pengambilan vitamin, si kecil minum hanya sedikit sahaja susu ibu dan terus lena. Berbeza dengan sebelum ini, si kecil saya akan mengamuk2 dan asyik berjaga mahu menyusu.
Jawapan: Ibu2 yang mengambil vitamin dalam diet harian selain pengambilan makanan harian yang lengkap(tidak berdiet kerana kawalan makanan akan menggangu penghasilan susu) akan mendapati susunya akan bertambah pekat dan anak akan minum sdikit sahaja serta mudah lena. Apabila ini berlaku si ibu di sarankan mengepam sebaik sahaja si kecil lena. Agar penghasilan susu dengan lebih banyak dapat dihasilkan.

10. Adakah vitamin Shaklee selamat diambil oleh ibu yang mengandung?
Jawapan: Ya boleh kerana ia adalah vitamin. Setiap ibu mengandung akan dibekalkan oleh doktor vitamin demi memastikan si ibu dan anak sihat dan selamat semasa proses kelahiran.

11. Apakah vitamin yang baik untuk diambil oleh ibu yang menyusu?

Jawapan: Secara basic saya sarankan 4 jenis iaitu Vitalea, b complex, Vitamin C dan Alfalfa. Namun seandainya mempunyai lebihan rezeki boleh mengambil ESP iaitu soya protin kerana ini membantu anak mudah kenyang dan pembesaran anak lebih lancar.

12. Mengapakah saya mudah rasa lapar setelah mengambil vitamin? Saya takut saya akan gemuk. Adakah saya mempunyai potensi untuk gemuk?
Jawapan: Pengambilan B complex dan multivitamin boleh membuatkan seseorang itu mudah merasa lapar. Ini kerana B complex berfungsi membakar glukos untuk menghasilkan tenaga. Rasa lapar itu adalah salah satu body sign yang bermaksud tubuh memerlukan gula untuk ditukarkan kepada tenaga.

Makanan yang dimakan akan ditukar segera kepada tenaga, itu sebabnya mengapa mereka yang mengambil B complex akan sentiasa rasa bertenaga. Walaubagaimanapun ada sesetengah individu tidak dapat mengawal nafsu makannya.Ini yang boleh menyebabkan ketidakseimbangan berat badan dengan ketinggian seseorang. Pastikan anda mengambil 3 meal sehari dengan masa yang teratur dan jika terasa lapar di antara waktu tersebut, cubalah makan buah2an atau makanan yang kaya dengan serat supaya tidak mudah mengalami kegemukkan.


credit to : Master N

Friday, 8 May 2015

Mother's Day Giveaway By Blog XDramaQueen


Korang mesti tau kan Hari Ibu jatuh dalam bulan Mei nie...Jadi, apa hadiah yang korang nak bagi untuk ibu kesayangan korang nanti??? Dah siapkan ke belum??? Haaa, kalau belum, jom join Segment Mother's Day Giveaway by xDramaQueen ni...Just Klik aje k ;)







Peserta bertuah akan memenangi sekalung rantai diamante jenama Lovisa bernilai RM100+ untuk dihadiahkan kepada ibu yang tersayang.

Tuesday, 5 May 2015

PROMOTION DI BULAN MAY 2015


FINALLY...dah hari ke-5 mei baru la ade kesempatan nak update status..almaklum lah cuti panjang,fb pun cuti la jugak, manfaatkan mase yang ade bersama yang disayang2 

bulan 5 ni ade banyaakkkkk surprise tau..nak tau apa dia???Jom scroll bawah lagiiiii




1. Collagen Powder & Nutriferon kini kembali di pasaran...Bahan2 yang terkandung dalam Collagen Powder telah di upgrade menjadikan kulit EXTRA CANTIKkkkk...







2. Dengan setiap pendaftaran ahli baru, anda akan dianugerahkan Sebotol VITA-LEA for Adult secara PERCUMA...Wowww, bestnye...jimat dah RM90 kat sini...

3. Sebagai ahli baru,anda layak untuk dapat 50% matching bonus...wahhh,raya sakan la tahun ni kawan2







4. Monthly Promotion

BUY 6 FREE 1- Omega Guard & Phytocol-ST

BUY 3 FREE 1- Vitalea for child

BUY 2 DISCOUNT 5%- Omega Guard & Phytocol-ST










Cepattttt grab peluang ni kawan2....rugi tak rebut tau...boleh la merasa bonus berganda2 nak dekat2 raya niiiii....


Tuesday, 28 April 2015

WOW!!! Kurang 5kg Dalam Masa 60hariiii....


Untuk menurunkan berat badan dengan pantas, Lecithin adalah yang terbaik dari Shaklee. Ia mampu memecahkan lemak- lemak degil yang sudah lama bertapa dalam badan anda. Tak percaya???Jom lihat apa kata merekaaa.....

Testimoni Set Kurus 1


Testimoni Set Kurus 2

Kehebatan Vivix Tiada Tandingannya




Testimoni Vivix 1



Testimoni Vivix 2






Testimoni Vivix 3

Testimoni Berjaya Daripada Mereka yang Amalkan GLA Complex...Anda Pula Bagaimana???




GLA Complex memang sangat terkenal di kalangan wanita. Ini kerana ia bertindak dalam menstabilkan hormon kewanitaan yang mampu mengganggu emosi dalam kehidupan seharian kita.

Kebiasaannya GLA Complex ini diamalkan mereka sejak dari usia muda, setelah berumahtangga dan tidak kurang juga ketika menjelangnya menopause.


Peranan GLA Complex ini sudah pun saya terangkan DI SINI, maka tiba lah masa untuk saya berikan  sebahagian dari feedback mereka yang sudah mengamalkannya.



Testimoni GLA Complex 1



Testimoni GLA Complex 2


Saturday, 18 April 2015

ALFAFA Raja Segala Tumbuhan




INFO PENTING
----------------------------------------------------

♡Dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan kerana dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik yang hanya menggunakan bahan kompos bebas kimia

♡Meficago Sativa memiliki gred yang tertinggi dalam kumpulan tumbuhan Alfalfa

♡Ia mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan matang

♡Akarnya boleh mencecah sehingga 20 kaki panjang jauh ke dalam tanah umtuk menyerap pelbagai nutrisi di dalamnya

♡Daun alfalfa yang telah matang dan kaya dengan klorofil akan dituai dan dikeringkan secaRa semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya

♡Kemudian ia dibiarkan mereput sendiri menjadi serbuk sebelum dipadatkan memjadi bentuk tablet

♡Untuk menjamin kebersihan dan kualiti yang tinggi pengawasan yang ketat dan teliti dilakukan





KHASIAT ALFALFA PADA TUBUH BADAN

1. Mengatasi masalah ekzema, elergi dan resdung
2. Melegakan masalah sembelit
3. Membuang segala toksin yang terkumpul di dalam badan
4. Menyingkirkan keputihan yang menyebabkan kegatalan dicelah peha
5. Bertindak sebagai Milk Booster/ meransang penghasilan susu badan
6. Merapatkan dan mengecutkankan kembali vagina yang telah longgar
7. Juga dikenali sebagai Kacip Fatimah moden
8. Meneutralkan perut yang cirit-birit
9. Membantu membuang angin2 dalam badan





Monday, 13 April 2015

SET IBU HAMIL






Set hamil Sahklee kini semakin menjadi pilihan ibu hamil, KERANA:-

✔lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  ✔tahan berbulan-bulan
    ✔boleh dimakan bersama ahli keluarga
      ✔harga yang sangat berbaloi
        ✔semulajadi (bukan sintetik)
          ✔tidak memberi sebarang kesan sampingan
            ✔bonus kesihatan dan kecantikan extra
              ✔juga sesuai dijadikan set berpantang
                ✔terbukti selamat dan berkesan


Set Asas untuk trimester pertama mengandungi:
  ✔Vitalea
✔B Complex
  ✔Vitamin C
✔Ostematrix
  ✔ESP


Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
✔Vitalea
  ✔B-Complex
✔Vitamin C
  ✔Ostematrix
✔Omega Guard
  ✔ESP


ANTARA MANFAAT DALAM SET HAMIL UNTUK SETIAP VITAMIN


♥Energized Soy Protein (ESP)
membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh. Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.



♥Vita-Lea (Multivitamin)
Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya. Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah pitam atau pengsan, Hb (hemoglobin) rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.


♥B Complex
✔Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. Suplemen B complex turut disertai dengan Asid Folik yang baik untuk pencegahan kecacatan janin. Biotin pula sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


♥Sustaine Realese Vita-C
✔1 tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg. Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan badan kita juga terpelihara dari bakteria, virus dan jangkitan.




♥Omega Guard
✔Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.









♥Ostematrix
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna, membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggang, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung.Selain itu, ia juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.







UNTUK SEBARANG PERTANYAAN/ PEMBELIAN


Friday, 10 April 2015

Segmen Jom Blogwalking dan Menang Instant Shawl Magic





*klik banner untuk join.




♥ Tarikh tutup : 15 MEI 2015

♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan saya dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.

♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)

Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)

GLA COMPLEX Si Penyubur Rahim Wanita

CARA PENGAMBILAN GLA COMPLEX

->IF period anda tak teratur..
Ambil GLA 2 capsule sehari~ KONSISTEN sehingga period teratur

✔Makan GLA 2 biji Sehari
BERMULA dari hari PERTAMA PERIOD sehingga hari ke 14

Kemudian berhenti GLA dan
✔3~4 Hari berturut2 usahakan 'Bersama Suami' (ini adalah waktu subur wanita)

Tunggu sehingga Period seterusnya.
Jika lewat period, Buat UPT untuk sahkan kita hamil atau tidak.

JIKA anda positif HAMIL~ stop terus GLA.
(Sambung makan masa berpantang selepas deliver)

JIKA masih belum hamil,
Start semula MAKAN GLA.
(2 biji sehari)


->JIKA period dah teratur setiap bulan..
Pengambilan GLA berdasarkan jumlah hari KITARAN HAID anda.


  # contoh kitaran haid yg 28 hari (rujuk nota kaki di bawah)



 # Nota Kaki
===============
Kena Faham Kitaran Haid anda.
Setiap wanita mungkin berbeza kitaran haid masing2.
Ada yang 30 hari
Ada yang 28 hari
Ada yang 34 hari

✔Jika kitaran haid 30 hari..
Berhenti Pada hari ke 15

✔ Jika kitaran haid 28 hari..
Berhenti pada.hari ke 14

✔ Jika kitaran haid 34 hari..
Berhenti pada hari ke 17

Ahli Shaklee Merata- Rata..BEST SANGAT KE???



Rimas tak kalau pergi mana-mana je mesti orang bercerita pasal SHAKLEE? Siap daftar ahli lagi.

Tahu tak KENAPA??? Apa kelebihan jadi ahli Shaklee ni weyh?




Dari pengalaman saya sendiri la kan, mula-mula try beli Set Bajet  Shaklee dan bila dah consume dan dah rasa sendiri keberkesanan produk Shaklee ni,  mesti nak jadi ahli SEBAB nak dapatkan produk ni pada harga ahli. Harga ahli jauh lebih murah dari harga runcit tau!!!

Lepas tu, bermulalah journey saya menjadi pengguna tegar Shaklee. Dah kata dah jatuh cintakan... <3 <3 <3



Bukan tu je tau, kalau anda buat belian melebihi RM 450 sebulan, kita akan dapat cash back berbentuk RM yang dipanggil bonus. Haaaa? Dah lah beli produk tu, ada pulak cash back? Siapa tak nak kan? Kat situ dah untung dan lagi untung bila kita daftar sebagai ahli Shaklee, kita secara sah dan automatik menjadi Pengedar Sah Shaklee. Pengedar Sah Shaklee ni tak wajib tapi bagi yang nak cari income, amatlah dialu-alukan sebab Shaklee tawarkan banyakkk bonus untuk yang buat bisnes Shaklee ni.



Nak bisnes kena ada mentor dan ilmu, barulah bisnes boleh buat dengan baik dan lancar. Itu kelebihan bisnes Shaklee. Dalam group yang saya pimpin dan yang upline saya pimpin, kami tak dibiarkan terkontang - kanting. Kami diguide sepenuhnya. Cuma terletak pada diri sendiri nak ke tak nak...peluang dah ada, mampu ke anda nak tengok aje???? ;)


Satu lagi, walaupun Shaklee ni berkonsepkan MLM tapi, bonus akan dibayar mengikut usaha anda sendiri. Jadi, jangan terkejut kalau bonus anda lebih banyak dari upline anda ye.....


So...mudah aje kan? Kini dah jelas kenapa ramai nak jadi ahli Shaklee..






Kini, Yuran keahlian RM 79.50. Bukan RM 795 tau. RM 79.50 sahaja. Effective 1 April 2015! Nanti anda akan dapat MEMBERKIT (1 beg berisi buku-buku panduan dan berkenaan produk dari Shaklee).




Dan sebenarnya ada cara anda boleh dapatkan FREE MEMBERSHIP ni tau. Nak tau macam mane??? boleh Whatsapp saya terus dan sure saya akan terangkan sampai anda faham ;)




Nah..apa tunggu lagi? Yang belum daftar, cepat daftar untuk menikmati kelebihan sebagai ahli shaklee ni..Jom, Whatsapp #EiydaAziz sekarangggg











Saturday, 4 April 2015

Singkirkan Penyakit Hati dengan DTX Complex

Penyakit hati seperti sombong, iri, hasad dengki masih lagi boleh kita rasa,nampak dan neutralkan dengan amalan2 rohani.Tetapi, penyakit hati yang disebabkan oleh radang hati/hepatitis sangatlah sukar untuk dikenalpasti melainkan dengan ujian darah.

Pesakit hanya menyedari dirinya dijangkiti virus hepatitis samada A/B/C  apabila hadirnya simptom2 seperti
đź’‰badan cepat keletihan
đź’‰sakit kepala
đź’‰rasa loya/pening
đź’‰mataputih /kulit bertukar warna kekuningan
itu pun di peringkat sudah kronik.Ini kerana toksin yang terkumpul menjadikan sistem penyahtoksikan semakin tepu.

Antara fungsi HATI adalah:
đź’Šmengawal aras glukosa darah dengan menyimpan glikogen
đź’Šmensintesis protein plasma
đź’Šmenyahtoksik bahan2 beracun seperti dadah/alkohol
đź’Šmenghasilkan hempedu yang penting untuk penghadaman
đź’Šmenyimpan vitamin dan garam mineral tertentu

Haaa,banyak betul tugasan hati kita dalam kehidupan seharian kan.Betapa pentingnya hati yang sihat untuk nutrien metabolisme normal dan kesihatan secara menyeluruh. JADI, apa kata mulai saat ini kita beri perlindungan untuk hati kita dengan DTX Complex.

DTX Complex mengandungi 1 formula herba yang unik terdiri daripada ekstrak biji benih Milk Thistle,biji benih Schizandra,cendawan reishi yang kaya dengan antioksidan.

 Ia turut diperkaya dengan Pati Dandelion,kunyit dan Artichoke yang mana berfungsi mempertingkatkan ciri2 aliran hempedu.

Apabila kesemua bahan2 digabungkan, DTX Complex dapat melindungi dan merangsang keupayaan normal badan dalam mengekalkan sel2 hati yang sihat.

Jadi,apa tunggu lagi?jom sertai saya pelihara hati anda sekaranggg...whatsapp Eiyda Aziz 0135244993

#promoapril15 #DTXComplex #buy3free1 #eiydajualshaklee #shakleeklang



Wednesday, 1 April 2015

Menyah Dehidration Ketika Musim Panas



Sekarang ni memang musim panas...kene kerapkan minum air setiap hari untuk kekalkan cecair dalam badan.


Kalau tak, dehidrate akan menemani anda..TAKUTNYEEE...
bahaya ok kalau dah dehidrated ni...kulit jadi kering,mengelupas,bibir pecah2...kurang dah seri muka kita nanti...tu yang nampak...yang kita tak nampak, buah pinggang kita boleh terjejas..OHTIDAKKKK


Sebab tu la saya suka PERFORMANCE ORANGE nie...gantikan 100plus yang tinggi kandungan gulanya tu...nanti diabetes pulak kannnn

tengok... @elfiraloy pun minum performance orange...
✔kurang manis
✔kekal bertenaga
✔minuman berisotonik
✔kurang dehidrasi

jom kekal sihat bertenaga setiap hari dengan ‪#‎performanceorange‬ 1 tong RM82.50 untuk seisi keluarga

whatsapp ‪#‎EiydaAziz‬ 0135244993

GLA COMPLEX



GLA Complex adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang mengalami masalah PEREMPUAN seperti ketidakstabilan hormon, PMS, cyst, kesuburan dan juga menopos.


Bagaimana GLA Complex menangani masalah WANITA ini?

1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal-selia hormon estrogen dan testosteronSemasa menstruasi/ period, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku di kalangan wanita yang mengalami simptom-simptom PMS (Pre-Menstruasi Syndrom).


2- Bagi wanita yang mengalami menopos awal (pre-menopos) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini kerana GLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes)insomniaketidakhadaman dan depresi.


3- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaanmengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.


4- Wanita yang kerap mengalami keputihan, timbul bintik ruam di celah-celah peha, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.


5- Pertambahan berat wanita menopos juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex. GLA membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan.



Lagi Kebaikan GLA Complex


Jadi, GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi ketidakstabilan hormon, PMS, cyst, kesuburan dan juga menopos.





UNTUK SEBARANG PERTANYAAN/ PEMBELIAN














Promotion Pembukaan April 2015


selamat pagiiii..ok pagi ni memang tak best sebab dah bermulanya gst kan..

TAPIIII...yang bestnye shaklee ade promotion berganda2...bukan 3 bukan 4 bukan jugak 5...tapi 8...woowww...8 ok!banyakkkk tuuu...

BUY 6 FREE 1
1.GLA Complex
2.Lecithin

BUY TWIN PACK
3.GLA Complex
4.Lecithin

BUY 3 FREE 1
5.Vita Lea for children
6.DTX
7.Cinch Chocolate
8. Cinch Cafe Latte

Fuhhhh...banyak kannn...sampai nak taip 1 1 pun jenuh... ;)

nak tau ape yang best 6 item kat atas ni, jom whatsapp Eiyda Aziz 0135244993 sekarangggg

Tuesday, 31 March 2015

VITALEA


       
 


Fakta Nutrisi Vita-Lea Yang Anda Wajib Tahu!

Vita A – Kesihatan mata, kulit, anti-o.ksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, sistem respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat

Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis

Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut

Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah

Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulser mulut, kesihatan kulit
Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan merangsang peredaran darah

Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan

Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormon, merangsang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migrain, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus

Vita B6 – Metabolisma protein, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekejangan, kebas, anemia

Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun

Biotin – Bantu Bcomplex berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambun beruban dan gugur, diabetes, sakit otot, ekzema dan keradangan kulit

Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotik, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka

Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis/ penyakit tulang lembut

Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetes, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu tumbesaran, meredakan kesakitan akibat atritis,anoreksia

Iodin – Baik untuk tiroid, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligamen/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan

Zat besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia

Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetes, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hari dan masalah penghadaman

Kuprum – Membantu menukarkan zat besi kepada hemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebengkakan

Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda



Kelebihan Vita-Lea:


Jika diambil berterusan setiap hari, Vita-Lea bertindak:

• Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.

• Mengandungi beta karotena yang membantu dalam mengekalkan pertumbuhan, penglihatan dan pembinaan tisu.

• Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.

• Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh

• Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.



Vita-Lea didatangi dengan 2 jenis:

     
VITA-LEA FOR CHILDREN
   
VITA-LEA FOR ADULT

Monday, 16 March 2015

INGINKAN CAHAYA MATA??INGIN HAMIL??


Hati sanubari pasti terusik setiap kali kawan-kawan atau saudara mara menerima cahaya mata baru. Sedangkan anda masih berdua dengan pasangan dan masih belum dikurniakan cahaya mata.

Sedikit sebanyak pasti sedih kan mengenangkan nasib sendiri.

Jangan pandang sebelah mata isu kegagalan mendapatkan cahaya mata ini. Anak adalah harta paling berharga dan pengikat kasih suami isteri. Kegagalan mendapatkan cahaya mata mungkin membawa makan hati pasangan malah lebih serius jika membawa kepada penceraian.

Ok, jom tengok review Set Kesuburan khas untuk anda yang ingin hamil, inginkan cahaya mata.




1) Zinc Complex - Zinc memberi kesan terhadap berbagai hormon termasuklah hormone sex, hormone thyroid, kemandulan bagi lelaki dan perempuan, prostate, thyroid yang tidak aktif . Kekurangan zinc juga dikatakan antara sebab kemandulan – Istilah yang di gunakan adalah “Below the level of technical sterility” bermaksud di bawah paras kesuburan. Ia mempengaruhi bilangan sperm (sperm count) dan pergerakannya (sperm motility). So, zinc ni mmg penting untuk kesuburan.
RM33.75 -120 tablets










2) Vita-lea - untuk memastikan keperluan 12 vitamin dan 7 galian dipenuhi. Rata2 pengambilan makanan seharian kita tidak dapat memenuhi keperluan ini atas banyak sebab dan kekangan.Dan uniknya Vitalea @ multivitamin shaklee kerana ianya mengandungi iron formula yang sangat penting bagi tubuh.
RM88.75 -120 tablets








3) B Complex – paling penting untuk elak kemurungan (anti-stress) & menstabilkan hormon. Uniknya vitamin b shaklee kerana ianya turut mengandungi Folic acid dan Biotin yang sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon.
RM53.75 -120tablets






4) Vit E - membantu meningkatkan hormon seks baik lelaki mahupun wanita..Uniknya vitamin E shaklee kerana turut mengandungi silenium manakala vitamin E kebanyakkan di pasaran adalah dijual berasingan dengan silenium. Ia juga sangat bagus untuk jantung tetapi waktu yang sama ia boleh meningkatkan pengeluaran hormon seks testosteron.
RM149.00 -120tablets









5) GLA Complex - membantu mengatasi masalah haid tidak teratur dan membantu menghasilkan cecair serviks yang subur & berkualiti.
RM91.25 -60tablets



6) Alfalfa Complex - membantu mengatasi rasa “sakit ketika bersama”, membantu atasi masalah keputihan, haid yang tidak teratur, senggugut dan membantu dalam hubungan suami isteri (bertindak seperti kacip fatimah).
RM53.75 -330tablets (S)
RM97.50 -700tablets











CARA- CARA PENGAMBILAN
*** Suami ambil 1-5 & 7 (1 biji setiap hari)
*** Isteri ambil 1-6 (1 biji setiap hari, Alfalfa 3-5 biji sehari)

Namun harus diingat, soal rezeki ini semuanya dari Allah. Kita sebagai manusia harus berusaha, berdoa dan bertawakal kepadaNya. InsyaAllah..

nak harga kasih sayang???jom whatsapp saya cecepat...