Tuesday, 28 April 2015

WOW!!! Kurang 5kg Dalam Masa 60hariiii....


Untuk menurunkan berat badan dengan pantas, Lecithin adalah yang terbaik dari Shaklee. Ia mampu memecahkan lemak- lemak degil yang sudah lama bertapa dalam badan anda. Tak percaya???Jom lihat apa kata merekaaa.....

Testimoni Set Kurus 1


Testimoni Set Kurus 2

Kehebatan Vivix Tiada Tandingannya




Testimoni Vivix 1



Testimoni Vivix 2






Testimoni Vivix 3

Testimoni Berjaya Daripada Mereka yang Amalkan GLA Complex...Anda Pula Bagaimana???




GLA Complex memang sangat terkenal di kalangan wanita. Ini kerana ia bertindak dalam menstabilkan hormon kewanitaan yang mampu mengganggu emosi dalam kehidupan seharian kita.

Kebiasaannya GLA Complex ini diamalkan mereka sejak dari usia muda, setelah berumahtangga dan tidak kurang juga ketika menjelangnya menopause.


Peranan GLA Complex ini sudah pun saya terangkan DI SINI, maka tiba lah masa untuk saya berikan  sebahagian dari feedback mereka yang sudah mengamalkannya.



Testimoni GLA Complex 1



Testimoni GLA Complex 2


Saturday, 18 April 2015

ALFAFA Raja Segala Tumbuhan




INFO PENTING
----------------------------------------------------

♡Dikenali sebagai Raja Segala Tumbuhan kerana dihasilkan daripada tanaman Alfalfa (Medicago Sativa) secara organik yang hanya menggunakan bahan kompos bebas kimia

♡Meficago Sativa memiliki gred yang tertinggi dalam kumpulan tumbuhan Alfalfa

♡Ia mengambil masa sekurang-kurangnya 2 tahun untuk membesar dan matang

♡Akarnya boleh mencecah sehingga 20 kaki panjang jauh ke dalam tanah umtuk menyerap pelbagai nutrisi di dalamnya

♡Daun alfalfa yang telah matang dan kaya dengan klorofil akan dituai dan dikeringkan secaRa semulajadi bagi mengekalkan nutrisi yang terkandung di dalamnya

♡Kemudian ia dibiarkan mereput sendiri menjadi serbuk sebelum dipadatkan memjadi bentuk tablet

♡Untuk menjamin kebersihan dan kualiti yang tinggi pengawasan yang ketat dan teliti dilakukan





KHASIAT ALFALFA PADA TUBUH BADAN

1. Mengatasi masalah ekzema, elergi dan resdung
2. Melegakan masalah sembelit
3. Membuang segala toksin yang terkumpul di dalam badan
4. Menyingkirkan keputihan yang menyebabkan kegatalan dicelah peha
5. Bertindak sebagai Milk Booster/ meransang penghasilan susu badan
6. Merapatkan dan mengecutkankan kembali vagina yang telah longgar
7. Juga dikenali sebagai Kacip Fatimah moden
8. Meneutralkan perut yang cirit-birit
9. Membantu membuang angin2 dalam badan





Monday, 13 April 2015

SET IBU HAMIL






Set hamil Sahklee kini semakin menjadi pilihan ibu hamil, KERANA:-

✔lengkap dengan semua zat yang diperlukan oleh ibu hamil
  ✔tahan berbulan-bulan
    ✔boleh dimakan bersama ahli keluarga
      ✔harga yang sangat berbaloi
        ✔semulajadi (bukan sintetik)
          ✔tidak memberi sebarang kesan sampingan
            ✔bonus kesihatan dan kecantikan extra
              ✔juga sesuai dijadikan set berpantang
                ✔terbukti selamat dan berkesan


Set Asas untuk trimester pertama mengandungi:
  ✔Vitalea
✔B Complex
  ✔Vitamin C
✔Ostematrix
  ✔ESP


Set asas untuk trimester 2 & 3 terdiri dari:
✔Vitalea
  ✔B-Complex
✔Vitamin C
  ✔Ostematrix
✔Omega Guard
  ✔ESP


ANTARA MANFAAT DALAM SET HAMIL UNTUK SETIAP VITAMIN


♥Energized Soy Protein (ESP)
membina dan memperbaharui sel2 tisu ,hormon dan enzim di dalam tubuh. Esp juga memberikan ibu tenaga dimana bagi mereka yang mengalami morning sickness yang agak teruk. Selain itu,protein ini juga membantu membekalkan asid amino yang bertindak membentuk otot dan organ bayi.Keperluan protein sewaktu mengandung perlulah mencukupi bagi membantu pertumbuhan plasenta,uterus,penghasilan susu dan untuk membantu aliran darah ibu yang bertambah .Keperluan protein ini semakin penting ketika kehamilan memasuki trimester ke-3.



♥Vita-Lea (Multivitamin)
Iron formula sangat penting bagi ibu yang mengandung dan menyusukan anaknya. Kekurangan iron boleh membuatkan si ibu lemah,mudah pitam atau pengsan, Hb (hemoglobin) rendah dan sentiasa kelihatan pucat lesu.


♥B Complex
✔Lengkap dengan 8B iaitu keperluan tubuh yang sempurna ke atas vitamin B. Suplemen B complex turut disertai dengan Asid Folik yang baik untuk pencegahan kecacatan janin. Biotin pula sangat penting untuk pembentukan darah dan kestabilan hormon .Vitamin B dikatakan sangat penting untuk pembentukan tulang tengkorak anak di dalam kandungan.


♥Sustaine Realese Vita-C
✔1 tablet vitamin C bersamaan dengan 7 biji oren dan memenuhi keperluan vitamin C minima tubuh kita iaitu 500mg. Vitamin C melindungi badan dari jangkitan penyakit dan memelihara kesihatan tulang dan gigi. Ia juga meningkatkan keupayaan badan dalam merawat luka dan badan kita juga terpelihara dari bakteria, virus dan jangkitan.




♥Omega Guard
✔Ianya sangat penting dalam membantu pembentukan otak bayi dari peringkat awal pembentukan.Mengandungi DHA yang sangat penting untuk otak.Ianya juga membantu memecahkan lemak di dalam tubuh kita.Jadi ia membantu ibu mengawal berat badan ketika mengandung.









♥Ostematrix
Kalsium sangat penting untuk pembinaan sel dan pembentukan tulang bayi.Tidak mengandungi lemak berbanding ibu yang hanya bergantung dengan produk tenusu.Kalsium penting untuk darah membeku dengan sempurna, membaiki rangsangan urat saraf, mengelakkan kekejangan otot, sakit pinggang, lenguh-lenguh dan kebas kaki/tangan terutama bagi ibu mengandung.Selain itu, ia juga penting untuk menstabilkan denyutan jantung dan tekanan darah tinggi.







UNTUK SEBARANG PERTANYAAN/ PEMBELIAN


Friday, 10 April 2015

Segmen Jom Blogwalking dan Menang Instant Shawl Magic





*klik banner untuk join.




♥ Tarikh tutup : 15 MEI 2015

♥ Tujuan segmen nie untuk memudahkan saya dan peserta-peserta blogwalking dan follow blog-blog peserta yang lain.

♥ Rajin-rajin kan diri jenguk + follow blog peserta yee. Dapat tambah follower jugak :)

Syarat dia simple jee. Hope segmen nie dapat sambutan. Jom join ramai-ramai :)

GLA COMPLEX Si Penyubur Rahim Wanita

CARA PENGAMBILAN GLA COMPLEX

->IF period anda tak teratur..
Ambil GLA 2 capsule sehari~ KONSISTEN sehingga period teratur

✔Makan GLA 2 biji Sehari
BERMULA dari hari PERTAMA PERIOD sehingga hari ke 14

Kemudian berhenti GLA dan
✔3~4 Hari berturut2 usahakan 'Bersama Suami' (ini adalah waktu subur wanita)

Tunggu sehingga Period seterusnya.
Jika lewat period, Buat UPT untuk sahkan kita hamil atau tidak.

JIKA anda positif HAMIL~ stop terus GLA.
(Sambung makan masa berpantang selepas deliver)

JIKA masih belum hamil,
Start semula MAKAN GLA.
(2 biji sehari)


->JIKA period dah teratur setiap bulan..
Pengambilan GLA berdasarkan jumlah hari KITARAN HAID anda.


  # contoh kitaran haid yg 28 hari (rujuk nota kaki di bawah)



 # Nota Kaki
===============
Kena Faham Kitaran Haid anda.
Setiap wanita mungkin berbeza kitaran haid masing2.
Ada yang 30 hari
Ada yang 28 hari
Ada yang 34 hari

✔Jika kitaran haid 30 hari..
Berhenti Pada hari ke 15

✔ Jika kitaran haid 28 hari..
Berhenti pada.hari ke 14

✔ Jika kitaran haid 34 hari..
Berhenti pada hari ke 17

Ahli Shaklee Merata- Rata..BEST SANGAT KE???



Rimas tak kalau pergi mana-mana je mesti orang bercerita pasal SHAKLEE? Siap daftar ahli lagi.

Tahu tak KENAPA??? Apa kelebihan jadi ahli Shaklee ni weyh?




Dari pengalaman saya sendiri la kan, mula-mula try beli Set Bajet  Shaklee dan bila dah consume dan dah rasa sendiri keberkesanan produk Shaklee ni,  mesti nak jadi ahli SEBAB nak dapatkan produk ni pada harga ahli. Harga ahli jauh lebih murah dari harga runcit tau!!!

Lepas tu, bermulalah journey saya menjadi pengguna tegar Shaklee. Dah kata dah jatuh cintakan... <3 <3 <3



Bukan tu je tau, kalau anda buat belian melebihi RM 450 sebulan, kita akan dapat cash back berbentuk RM yang dipanggil bonus. Haaaa? Dah lah beli produk tu, ada pulak cash back? Siapa tak nak kan? Kat situ dah untung dan lagi untung bila kita daftar sebagai ahli Shaklee, kita secara sah dan automatik menjadi Pengedar Sah Shaklee. Pengedar Sah Shaklee ni tak wajib tapi bagi yang nak cari income, amatlah dialu-alukan sebab Shaklee tawarkan banyakkk bonus untuk yang buat bisnes Shaklee ni.



Nak bisnes kena ada mentor dan ilmu, barulah bisnes boleh buat dengan baik dan lancar. Itu kelebihan bisnes Shaklee. Dalam group yang saya pimpin dan yang upline saya pimpin, kami tak dibiarkan terkontang - kanting. Kami diguide sepenuhnya. Cuma terletak pada diri sendiri nak ke tak nak...peluang dah ada, mampu ke anda nak tengok aje???? ;)


Satu lagi, walaupun Shaklee ni berkonsepkan MLM tapi, bonus akan dibayar mengikut usaha anda sendiri. Jadi, jangan terkejut kalau bonus anda lebih banyak dari upline anda ye.....


So...mudah aje kan? Kini dah jelas kenapa ramai nak jadi ahli Shaklee..






Kini, Yuran keahlian RM 79.50. Bukan RM 795 tau. RM 79.50 sahaja. Effective 1 April 2015! Nanti anda akan dapat MEMBERKIT (1 beg berisi buku-buku panduan dan berkenaan produk dari Shaklee).




Dan sebenarnya ada cara anda boleh dapatkan FREE MEMBERSHIP ni tau. Nak tau macam mane??? boleh Whatsapp saya terus dan sure saya akan terangkan sampai anda faham ;)




Nah..apa tunggu lagi? Yang belum daftar, cepat daftar untuk menikmati kelebihan sebagai ahli shaklee ni..Jom, Whatsapp #EiydaAziz sekarangggg











Saturday, 4 April 2015

Singkirkan Penyakit Hati dengan DTX Complex

Penyakit hati seperti sombong, iri, hasad dengki masih lagi boleh kita rasa,nampak dan neutralkan dengan amalan2 rohani.Tetapi, penyakit hati yang disebabkan oleh radang hati/hepatitis sangatlah sukar untuk dikenalpasti melainkan dengan ujian darah.

Pesakit hanya menyedari dirinya dijangkiti virus hepatitis samada A/B/C  apabila hadirnya simptom2 seperti
đź’‰badan cepat keletihan
đź’‰sakit kepala
đź’‰rasa loya/pening
đź’‰mataputih /kulit bertukar warna kekuningan
itu pun di peringkat sudah kronik.Ini kerana toksin yang terkumpul menjadikan sistem penyahtoksikan semakin tepu.

Antara fungsi HATI adalah:
đź’Šmengawal aras glukosa darah dengan menyimpan glikogen
đź’Šmensintesis protein plasma
đź’Šmenyahtoksik bahan2 beracun seperti dadah/alkohol
đź’Šmenghasilkan hempedu yang penting untuk penghadaman
đź’Šmenyimpan vitamin dan garam mineral tertentu

Haaa,banyak betul tugasan hati kita dalam kehidupan seharian kan.Betapa pentingnya hati yang sihat untuk nutrien metabolisme normal dan kesihatan secara menyeluruh. JADI, apa kata mulai saat ini kita beri perlindungan untuk hati kita dengan DTX Complex.

DTX Complex mengandungi 1 formula herba yang unik terdiri daripada ekstrak biji benih Milk Thistle,biji benih Schizandra,cendawan reishi yang kaya dengan antioksidan.

 Ia turut diperkaya dengan Pati Dandelion,kunyit dan Artichoke yang mana berfungsi mempertingkatkan ciri2 aliran hempedu.

Apabila kesemua bahan2 digabungkan, DTX Complex dapat melindungi dan merangsang keupayaan normal badan dalam mengekalkan sel2 hati yang sihat.

Jadi,apa tunggu lagi?jom sertai saya pelihara hati anda sekaranggg...whatsapp Eiyda Aziz 0135244993

#promoapril15 #DTXComplex #buy3free1 #eiydajualshaklee #shakleeklang



Wednesday, 1 April 2015

Menyah Dehidration Ketika Musim Panas



Sekarang ni memang musim panas...kene kerapkan minum air setiap hari untuk kekalkan cecair dalam badan.


Kalau tak, dehidrate akan menemani anda..TAKUTNYEEE...
bahaya ok kalau dah dehidrated ni...kulit jadi kering,mengelupas,bibir pecah2...kurang dah seri muka kita nanti...tu yang nampak...yang kita tak nampak, buah pinggang kita boleh terjejas..OHTIDAKKKK


Sebab tu la saya suka PERFORMANCE ORANGE nie...gantikan 100plus yang tinggi kandungan gulanya tu...nanti diabetes pulak kannnn

tengok... @elfiraloy pun minum performance orange...
✔kurang manis
✔kekal bertenaga
✔minuman berisotonik
✔kurang dehidrasi

jom kekal sihat bertenaga setiap hari dengan ‪#‎performanceorange‬ 1 tong RM82.50 untuk seisi keluarga

whatsapp ‪#‎EiydaAziz‬ 0135244993

GLA COMPLEX



GLA Complex adalah vitamin terbaik yang boleh diambil oleh wanita yang mengalami masalah PEREMPUAN seperti ketidakstabilan hormon, PMS, cyst, kesuburan dan juga menopos.


Bagaimana GLA Complex menangani masalah WANITA ini?

1- Antara fungsi utama GLA Complex ialah mengawal-selia hormon estrogen dan testosteronSemasa menstruasi/ period, hormon estrogen turun secara mendadak. Pengambilan GLA complex membantu dalam penghasilan semula hormon estrogen. Selain itu hormon estrogen yang meningkat akan membantu pemulihan mood swing yang biasa berlaku di kalangan wanita yang mengalami simptom-simptom PMS (Pre-Menstruasi Syndrom).


2- Bagi wanita yang mengalami menopos awal (pre-menopos) adalah sangat digalakkan mengambil GLA. Ini kerana GLA membantu melambatkan menopos dengan cara memperbaiki keadaan semasa seperti rasa panas (hot flushes)insomniaketidakhadaman dan depresi.


3- Pengambilan jangka panjang juga mampu melambatkan penuaanmengetatkan kembali uterus, memberi tone kepada uterus dan kulit menjadi lebih lembap dan muda.


4- Wanita yang kerap mengalami keputihan, timbul bintik ruam di celah-celah peha, ia boleh dikurangkan dengan GLA. GLA membantu memperbaiki inflamasi kulit seperti kulit kering, eczema, kegatalan, dan mengurangkan rasa sakit seperti bengkak sendi.


5- Pertambahan berat wanita menopos juga agak membimbangkan. Ini juga boleh ditangani dengan mengambil GLA complex. GLA membantu menurunkan kadar kolesterol jahat LDL, meransang peredaran darah, memperbaiki tekanan darah tinggi, dan mampu membantu menurunkan berat badan.



Lagi Kebaikan GLA Complex


Jadi, GLA Complex adalah sangat disarankan untuk wanita terutamanya yang bakal, dan sedang menghadapi ketidakstabilan hormon, PMS, cyst, kesuburan dan juga menopos.





UNTUK SEBARANG PERTANYAAN/ PEMBELIAN














Promotion Pembukaan April 2015


selamat pagiiii..ok pagi ni memang tak best sebab dah bermulanya gst kan..

TAPIIII...yang bestnye shaklee ade promotion berganda2...bukan 3 bukan 4 bukan jugak 5...tapi 8...woowww...8 ok!banyakkkk tuuu...

BUY 6 FREE 1
1.GLA Complex
2.Lecithin

BUY TWIN PACK
3.GLA Complex
4.Lecithin

BUY 3 FREE 1
5.Vita Lea for children
6.DTX
7.Cinch Chocolate
8. Cinch Cafe Latte

Fuhhhh...banyak kannn...sampai nak taip 1 1 pun jenuh... ;)

nak tau ape yang best 6 item kat atas ni, jom whatsapp Eiyda Aziz 0135244993 sekarangggg